Vluchtelingen verwelkomt door het Aramees Comité voor vluchtelingen en FC Aramea

Deze diashow vereist JavaScript.

Op zondag 6 november hebben 40 Syrische vluchtelingen een bezoek gebracht aan FC Aramea. Het bezoek werd georganiseerd door het Aramees Comité voor vluchtelingen in samenwerking met de in Enschede gevestigde voetclub FC Aramea. Het betreft vluchtelingen die sinds kort in Twente wonen. De vluchtelingen werden welkom geheten door Johnny Shabo (vicevoorzitter Aramese Federatie), Isa Metin (voorzitter FC Aramea), Isa Kahraman (fractievoorzitter van het CDA Rijssen-Holten) en Susan Faal-Takak (CDA-Statenlid). Na afloop van de wedstrijd FC Aramea – GFC werd er gezamenlijk gegeten in de kantine van de voetbalclub. Het doel van deze activiteit was om de nieuwkomers kennis te laten maken met het verenigingsleven. De organisatoren hopen met dit soort activiteiten het integratieproces te bevorderen.

De Aramese Federatie heeft het Aramees Comité voor vluchtelingen in het leven geroepen om vluchtelingen uit Syrië en Irak te helpen met het vinden van de juiste wegen en instanties en met het bevorderen van het integratieproces. Duizenden Aramese christenen hebben Syrië en Irak verlaten omdat ze hun leven niet zeker waren, hun kerken af zijn verbrand en hun landerijen en huizen onteigend worden. De Aramese Federatie is het landelijk vertegenwoordigend orgaan van de Arameeërs in Nederland. De Aramese Federatie vertegenwoordigt hierin de Aramese verenigingen Platform Aram Enschede, Savo Oldenzaal, Baradaeus Hengelo, Abgar Rijssen en de Arameestalige televisiezender Suryoyo Sat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s