Paneldebat met Kamerleden & adviseur van president Trump

Hengelo, 14 augustus 2017 – Op zaterdag 30 september organiseert de Aramese Federatie een paneldebat over de positie van Arameeërs in Turkije, Syrië en Irak. Deelnemers aan dit panel zijn professor Gabriel Sawma (adviseur van president Trump), Johny Messo (voorzitter van de World Council of Arameans), Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid), Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid) en Johnny Shabo (voorzitter van de Aramese Federatie).

Professor Gabriel Sawma doceert onder andere East Constitutional Law en Arab Culture aan de Fairleigh Dickinson University in New York. Daarnaast is hij adviseur van president Trump inzake het Midden-Oosten. Kamerleden Pieter Omtzigt en Roelof Bisschop hebben sterke verbondenheid getoond met de vervolgde Aramese minderheid. De voorzitter van de WCA, Johny Messo, reist de hele wereld over om de belangen van de vervolgde Arameeërs te verdedigen. Johnny Shabo heeft van het opkomen voor de vervolgde Aramese gemeenschap een speerpunt van de Aramese Federatie gemaakt.

In Turkije hebben Arameeërs te maken met discriminatie en confiscatie van kerken en overige bezittingen. In Syrië en Irak voltrekt zich in de schaduw van de oorlog een genocide op Aramese christenen en andere kwetsbare minderheden. Deze genocide werd in 2016 erkend door de Raad van Europa , het Europees Parlement en de Amerikaanse Senaat .

Het programma start om 19.00 uur, in het gebouw van de Aramese vereniging in Oldenzaal, aan de Thijlaan 20. De bijeenkomst is openbaar en de entree is vrij. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aramese Federatie, aramesefederatie@outlook.com

Download het persbericht als PDF-bestand via deze link: 2017-08-14 Debat met Kamerleden en adviseur van president Trump

2017-09-30 Paneldebat.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s