Aramese organisaties vragen 2e Kamer om hulp voor Aramese christenen

Deze slideshow vereist JavaScript.


De Suryoye Aramese Federatie Nederland (SAFN), de World Council of Arameans en de Aramese Beweging voor Mensenrechten hebben op 17 november 2015 een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. In de petitie werd om “Bijzondere aandacht voor kwetsbare minderheden in Syrië en Irak” gevraagd. Concreet werd in de petitie gevraagd om:

1) Steun voor een structureel humanitair hulp- en ontwikkelingsprogramma voor Aramese ontheemden en vluchtelingen uit Syrië en Irak, dat voorziet in hun basisbehoeften
2) Bijzondere opvang van christelijke vluchtelingen
3) Versterking van de positie Aramese christenen in onderhandelingen
4) Het behoud van het nog levende Aramese culturele erfgoed

Bij de petitieaanbieding waren vele Tweede Kamerleden aanwezig waaronder: Angelien Eijsink (Pvda), Han ten Broeke (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Roelof Bisschop (SGP), Harry van Bommel (SP), Raymond de Roon (PVV), Martin Bosma (PVV) en Joel Voordewind (CU).

Na de petitieaanbieding ontving het Kamerlid Omtzigt (CDA) de Syrisch-orthodoxe bisschop van Homs en Hama, mgr. Silwanos Petrus Issa Al-Nemeh en een delegatie van de Aramese organisaties in een bijzondere procedure. Hierbij waren ook vele Tweede Kamerleden en andere politici aanwezig. De delegatie van de Aramese organisaties bestond uit: Johny Messo (president WCA), Erwin Ilgun (voorzitter SAFN), Johnny Shabo (vicevoorzitter SAFN) en Sarah Bakir (secretaris WCA).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s