Debat met Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Johnny Messo

Op maandagavond 10 oktober organiseert de Aramese Federatie samen met Baradaeus Hengelo een bijeenkomst over de positie van Arameeërs in Syrië en Irak. Voorzitter van de World Council of Arameans Johny Messo en SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel gaan hierover in debat. De inleiding wordt gehouden door Johnny Shabo, vicevoorzitter van de Aramese Federatie. 2016-10-10-bijeenkomst-met-harry-van-bommel

Sinds het uitbreken van de zogenoemde Arabische lente worden Arameeërs en andere minderheden zwaar onderdrukt in Syrië en Irak. Militante groepen zoals Islamitische Staat en het aan Al-Qaeda gelieerde Al-Nusra zijn erin geslaagd om grote delen van Syrië en Irak te zuiveren van Arameeërs en andere niet-islamitische minderheden. Er is blijvend schade toegebracht aan het cultureel erfgoed in Aramese steden zoals Sadad, Maaloula en Palmyra. Een eeuw na de genocide op de Arameeërs, Armeniërs en Pontische Grieken voltrekt zich een nieuwe genocide in nota bene dezelfde regio.

Het programma start om 19.00 uur in de Openbare Bibliotheek Hengelo Stad (aan de Beursstraat 34). De bijeenkomst is openbaar en de entree is vrij. De hele maand oktober staat de bibliotheek Hengelo in het teken van het Aramese erfgoed. Van 1 tot en met 27 oktober wordt in de expositieruimte de tentoonstelling ‘De Verborgen Parel’ vertoond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s