ChristenUnie bezoekt Aramese Federatie

Op 20 september 2017 heeft een delegatie van de ChristenUnie onder leiding van Jan Westert, fractievoorzitter in Overijssel, een ontmoeting gehad met de Aramese Federatie. De delegatie van de ChristenUnie werd welkom geheten door de voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo die een uitgebreid betoog heeft gehouden over de geschiedenis en het heden van de Aramese gemeenschap. De ontmoeting was zeer positief verlopen. Namens de ChristenUnie gaf Jan Westert aan het contact graag vast te houden en de banden te versterken. Statenlid Alwin te Rietstap, statenlid Arjan Hof, burgerlid Renate van der Velde, fractiesecretaris Wim Hovenstad, raadslid Wim Tekkelenburg, raadslid Henri de Roode en raadslid Jannie Joosten maakten onderdeel uit van de delegatie. De Aramese Federatie en de bijhorende verenigingen werden vertegenwoordigd door Johnny Shabo (voorzitter Aramese Federatie), Edward Bas (voorzitter Platform Aram), Isa Alp (Aramese Federatie), Lukas Atto (Platform Aram), Dikran Isik (Platform Aram) en Aydin Atto (Platform Aram). Fractievoorzitter van de ChristenUnie in Overijssel Jan Westert kreeg aan het einde van het bezoek het rapport ‘De Arabische lente en de genocide op Arameeërs*’ en het onzevader in het Aramees uit handen van de voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo. De ontmoeting vond plaats in het gebouw van de Aramese vereniging Platform Aram Enschede.

*Lees dit rapport door op onderstaande link te klikken: https://aramesefederatie.files.wordpress.com/2017/07/de-arabische-lente-en-de-genocide-op-arameec3abrs.pdf

Naamloos.jpg