Leerlingen bezoeken de tentoonstelling ‘de Verborgen Parel – Het Aramees erfgoed’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op zaterdag 8 oktober 2016 bezochten de leerlingen van de school van de Syrisch-orthodoxe Mariakerk (Hengelo) de tentoonstelling ‘de Verborgen Parel – Het Aramees erfgoed’. Met grote aantallen kwamen de leerlingen de Bibliotheek van Hengelo binnen. De opkomst was overweldigend. De vrijwilligers van de Suryoye Aramese Federatie en de vereniging Baradaeus stonden klaar om de leerlingen rond te leiden door de oude geschiedenis van hun voorvaderen. De groep kinderen werd opgedeeld in groepjes, op basis van leeftijd. Elk groepje kreeg een vrijwilliger toegewezen. De rondleiding werd aangepast aan de leeftijdsgroep. Zelfs de allerjongsten luisterden aandachtig en deden actief mee. ‘Welke belangrijke persoon sprak er Aramees?’ de meeste kinderen steken hun vinger op en antwoorden ‘Jezus’. Eén van de jongste antwoord onschuldig ‘God spreekt Aramees’. ‘Weten jullie waar jullie ouders geboren zijn?’ De meeste kinderen knikken en geven antwoord. Een enkeling kijkt vragend en besluit vandaag toch even thuis te vragen waar mama of papa vandaan komt. Na de rondleiding is er tijd voor een korte pauze en wat lekkers. Een aantal vaste bezoekers van de bibliotheek kijkt nieuwsgierig om, waar al die vrolijke geluiden vandaan komen. Na de pauze wordt er een quiz overhandigd aan elk kind. Een quiz passend bij de leeftijdscategorie t/m 10 jaar en 11 jaar een ouder. Een aantal jongeren trekken een sprintje naar de foto’s en beginnen ijverig de foto’s te bekijken en bijhorende teksten te lezen. Niet iedereen weet bijvoorbeeld waar één van de grootste Syrisch Aramese geleerde, Bar Hebraeus, ligt begraven. Na het inleveren van alle ingevulde formulieren wachten de kinderen in spanning af op de aankondiging van de drie winnaars. Drie winnaars, van verschillende leeftijden. Met een daverend applaus worden ze gefeliciteerd en een prijsje overhandigd. De kinderen verlaten vrolijk, en waarschijnlijk met veel nieuwe stof om over na te denken, de bibliotheek van Hengelo, terug richting de Mariakerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s