FC Aramea verwelkomt vluchtelingen

Op 6 november zal FC Aramea uit Enschede een groep vluchtelingen uit Irak en Syrië op de club verwelkomen. In samenwerking met het comité vluchtelingen van SAFN is een programma opgezet om de vluchtelingen welkom te heten en kennis te laten maken met het verenigingsleven. Op de vraag waarom deze activiteit wordt georganiseerd is Johnny Shabo, vice-voorzitter van SAFN, kort en bondig: “Integratie.” Vanuit FC Aramea bestaat al sinds de oprichting de wens om als een familieclub gezien te worden en met name de Aramese gemeenschap bij elkaar te brengen. “Sinds de oprichting benadrukken wij dit en we willen met deze activiteit iets doen voor mensen die met weinig naar Nederland gevlucht zijn en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.” Aldus Isa Metin, voorzitter van FC Aramea.

flyer_aramea

Over het comité en haar activiteiten vertelt Johnny meer: “Ons comité is er niet alleen om de eerste noden te verlichten maar juist ook om nieuwkomers op weg te helpen in de Nederlandse maatschappij. Door de aanhoudende strijd in Syrië en Irak zien we hen voorlopig niet terug keren. En al zou de strijd nu ophouden, van de meesten zijn huizen afgepakt of verwoest, ze hebben niets meer om naar terug te keren. Ze zullen dus een nieuw bestaan moeten opbouwen in onder andere Nederland”.

Het programma start om 12.00 uur en duurt tot 17.30. Om 14.00 uur vangt de wedstrijd FC Aramea – GFC aan. Iedereen is welkom op het clubterrein van FC Aramea aan de Geessinkweg 278. Zie voor meer details en contactgegevens de flyer en website van FC Aramea.

Een gedachte over “FC Aramea verwelkomt vluchtelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s