Benefietconcert voor de vervolgde christenen in Syrië en Irak

Hengelo, 15 december 2016 – Op 27 december organiseert de Aramese Federatie in samenwerking met de Aramese verenigingen Platform Aram Enschede, Baradaeus Hengelo, Abgar Rijssen en de SAV Oldenzaal een benefietconcert voor de vervolgde christenen in Syrië en Irak. De uit Aleppo afkomstige violiste Mariela Shaker, pianist Riyad Nicolas, muzikant Jacob Dinc en zangers Anass Habib en Edesa Mutlu verzorgen bijzondere optredens. Verder zal een bekende Nederlander een toespraak houden over de positie van christenen in Syrië en Irak.

De 25-jarige Mariela Shaker vluchtte in 2013 uit Aleppo (Syrië) naar Amerika, waar President Barack Obama haar vorig jaar tot Champion of Change heeft benoemd. Inmiddels heeft zij haar bijzondere talent als violiste tentoongesteld in onder andere het Kennedy Center in Washington. Riyad Nicolas is een uit Syrië gevluchte professionele pianist. Jacob Dinc is een bekende Aramese zanger en muzikant uit Twente, evenals de talentvolle zangeres Edesa Mutlu. Anass Habib komt uit Marokko en heeft één van de mooiste stemmen van het Midden-Oosten. Hij is gespecialiseerd in oude Aramese en Byzantijnse muziek en zal oeroude kerstliederen zingen in de taal van Jezus.

De opbrengst komt ten goede aan de World Council of Arameans, een ngo met een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties. Deze Wereldraad van Arameeërs heeft zich de laatste jaren effectief ingezet voor vervolgde christenen in Syrië en Irak door hun benarde positie onder de aandacht te brengen en door speciale hulpprogramma’s op te zetten. Militante groepen zoals Islamitische Staat hebben de laatste jaren een genocide gepleegd op christenen en Jezidi’s in Syrië en Irak. Deze genocide is inmiddels erkend door onder meer het Europees Parlement en de Amerikaanse regering.

Het programma start om 19:15 uur in de St. Lambertusbasiliek te Hengelo (Ov.) aan de Enschedesestraat 1. De bijeenkomst is openbaar en de entree bedraagt 10 euro. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de eerdergenoemde Aramese verenigingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vicevoorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo, aramesefederatie@outlook.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s