Turkije confisqueert 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen

Hengelo, 27 juni 2017 – De Aramese Federatie veroordeelt in de scherpste bewoordingen de recente confiscatie van 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen in de provincie Mardin (Turkije). De voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo spreekt van een ernstige schending van de mensenrechten.

Nadat Mardin een grootstedelijke gemeente werd (Büyükşehir belediyesi), verkregen de dorpen in de buurt van Mardin de status van wijken. Hierdoor werden deze dorpen verbonden aan de het provinciaal bestuur. Het provinciaal bestuur van Mardin heeft het eigendom van 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen via een speciaal comité (Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu) overgedragen aan het Ministerie van Financiën. Het Ministerie van Financiën heeft het eigendom van deze kerken, kloosters en begraafplaatsen vervolgens overgedragen aan het Turkse presidium voor godsdienstzaken (Diyanet). Het speciaal comité heeft het beroep tegen dit besluit verworpen.

In het oostelijke deel van de provincie Mardin hebben Arameeërs al decennialang te maken met confiscatie van bezittingen. De drieduizend Arameeërs die daar nog altijd wonen hebben momenteel te maken met ruim 300 rechtszaken die betrekking hebben op confiscatie van bezittingen. Zo werd meer dan 95% van het onroerend goed in het Aramese stadje Beth Zbadai (Idil) geconfisqueerd. Tot 1915 vormden de Arameeërs de meerderheid in deze regio. In 1915 werd er genocide gepleegd op Armeniërs, Arameeërs en andere christelijke minderheden. 70% van de Aramese inwoners van het Ottomaanse rijk werden op een gruwelijke wijze vermoord. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aramese Federatie, aramesefederatie@outlook.com

Download het persbericht als PDF-bestand 2017-06-27 Confiscatie van Kerken in Turkije

 

4 gedachten over “Turkije confisqueert 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen

 1. Het is opnieuw weer raak in Turkije!
  Na de grootschalige genocide op de christelijke Armeense bevolking, ruim een eeuw geleden, worden de Armenieërs opnieuiw aangepakt.
  Het is duidelijk dat Turkije niet in Europa thuis hoort. Het moet ter verantwooding worden geroepen.
  Er is iets wat mij in dit geval extra ergert : in onze overwegend politiek correct gekleurde media vind ik geen verslag van deze ingrijpende , onrechtmatige gebeurtenis.
  Ik heb het pikzwarte vermoeden dat men in ons land zo druk bezig is de islam naar de ogen te kijken, dat het vermelden van christenen die schandelijk worden bejegend er kennelijk niet meer toe doet.
  Zoals u weet is uw bericht op alvast één veelgelezen nieuwssite herblogd: https://ejbron.wordpress.com/2017/06/27/turkije-confisqueert-50-kerken-kloosters-en-begraafplaatsen/

  Ik heb er zojuist per e-mail bij de redactie van de NOS op aangederongen aandacht te schenken aan uw probleem.
  Mijn sympathie is met u!
  Mijn wens voor jullie is dat God jullie recht gaat verschaffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s