Prof. Gabriel Sawma over de Aramese taal

Op vrijdag 29 september 2017 organiseerde de Aramese Federatie samen met de lokale Aramese vereniging Baradaeus Hengelo een lezing over de invloed van Aramese taal. De lezing wordt gehouden door professor Gabriel Sawma​. Professor Sawma doceert aan de Fairleigh Dickinson University in New York. De inleiding werd verzorgd door dagvoorzitter Sham Barsoum​. Professor Gabriel Sawma werd daarna welkom geheten door de voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo​. Aan het einde van lezing kreeg professor Sawma een aandenken uit handen van de voorzitter van de World Council of Arameans [Syriacs]​ Johny Messo​. Mor Polycarpus Augin Aydin​ (aartsbisschop van de Syrisch-orthodoxe kerk in Nederland) en Erwin Johannes Ilgun (vicevoorzitter van de Aramese Federatie) hebben de lezing vertaald vanuit het Engels naar het Aramees. De bijeenkomst werd gehouden in de zaal van de Syrisch-orthodoxe Mariakerk te Hengelo.

Deze slideshow vereist JavaScript.