Islamitische Staat executeert Aramese christenen in Al-Qaryatayn

Islamitische Staat heeft in de Syrische stad Al-Qaryatayn Aramese christenen geëxecuteerd die zich niet wilden bekeren tot de islam. Islamitische Staat slaagde 3 weken geleden erin om Al-Qaryatayn voor de tweede keer te veroveren. Aramese christenen die geheel verast werden door de verovering door Islamitische Staat werden door de terreurorganisatie opgepakt en vervolgens onder druk gezet om zich te bekeren tot de islam. 2 Aramese christenen weigerden zich te bekeren en werden daarom geëxecuteerd. Abraham Gharib en dr. Fada Elzukaimi werden pas op maandag 23 oktober begraven nadat het Syrische leger op 21 oktober de stad bevrijde van Islamitische Staat. De bisschop van Homs en Hama, mgr. Silwanos Petrus Al-Nemeh leidde het gebed ter ere van de 2 slachtoffers. Bisschop Silwanos Petrus Al-Nemeh bezocht in 2015 Nederland om samen met Aramese organisaties aandacht te vragen voor de benaderde positie van Arameeërs in Syrië*. Al-Qaryatayn ligt in de provincie Homs. Het werd in 2015 voor het eerst veroverd door Islamitische Staat. Islamitische Staat heeft sinds 2014 genocide gepleegd door grote delen van Syrië en Irak te zuiveren van Arameeërs, jezidi’s en andere minderheden.

Zie onderstaande url voor meer achtergrondinformatie:
https://aramesefederatie.files.wordpress.com/2017/07/de-arabische-lente-en-de-genocide-op-arameec3abrs.pdf

*https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/syrische-bisschop-en-christenen-vragen-tweede-kamer-hulp-voor-christenen-in-syrie-en-irak
22554858_10156065488918322_6200098244895916291_n