Wethouder Jurgen van Houdt opent de tentoonstelling ‘De verborgen Parel – Het Aramese erfgoed’

Op zaterdag 25 november 2017 opende wethouder Jurgen van Houdt de tentoonstelling ‘De Verborgen Parel – Het Aramese erfgoed’ in de expositieruimte van de Openbare Bibliotheek Enschede. Van Houdt sprak over de Arameeërs al zijnde de verborgen parel van Enschede. Dr. van Ginkel, onderzoeker van de Aramese Taal en Cultuur en Anne Turan, secretaris van de Aramese Federatie, verzorgden interessante inleidingen. Johny Messo, voorzitter van de World Council of Arameans presenteerde tijdens de openingsceremonie zijn pas gepubliceerde boek The Arameans. Verder kreeg de Enschedese schilder Aydin Atto de Aram erepenning uit handen van de voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo. Atto is vooral bekend van zijn schilderijen over de genocide van 1915, de volkerenmoord op Armeniërs, Arameeërs en andere minderheden in het Ottomaanse rijk. De tentoonstelling, gebaseerd op de boekenreeks The Hidden Pearl*, bevat foto’s, schilderijen en teksten over de 3.000 jaar oude geschiedenis van de Arameeërs en over de Syrisch-orthodoxe Kerk als erfgename van het oude Aramese erfgoed. De tentoonstelling werd georganiseerd door de Aramese Federatie in samenwerking met de lokale Aramese vereniging Platform Aram. De tentoonstelling is vanaf 25 november tot en met 14 december te zien in het gebouw van de Openbare Bibliotheek te Enschede.

*http://www.wca-ngo.org/multimedia/documentaries/the-hidden-pearl

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s