Koerdische YPG ontvoert Aramese christenen

Koerdische YPG-strijders hebben de aanhoudende intimidatie en bedreiging jegens de christenen in Noordoost-Syrië geïntensiveerd. In Noordoost-Syrië dwingen YPG-strijders tieners tot de dienstplicht met de intentie om hen naar brandhaarden zoals Afrin te sturen. Plaatselijke bronnen die op voorwaarde van anonimiteit spreken met de Wereldraad van Arameeërs (“WCA”), rapporteren dat zij steeds vaker worden geconfronteerd met intimidaties van de Koerdische YPG. Zo werden op 19 januari jl. 4 Armeense en 3 Aramese christenen ontvoerd. Niettemin werden ze na onderhandelingspogingen vrijgelaten, met uitzondering van de 20-jarige Arameeër Saliba A., die op klaarlichte dag uit zijn winkel in Qamishli door de YPG werd ontvoerd. Saliba werd aanvankelijk vastgehouden in Kebek, een plaats nabij de noordoostelijke Syrische stad Qamishli; zijn toestand is nu onzeker. In Kebek heeft, volgens de lokale bevolking, de YPG een militaire rekruteringsbasis. Jonge christenen zoals Saliba worden volgens plaatselijke bronnen naar de frontlinie in Afrin gestuurd. Naast Saliba zijn er gisteren opnieuw 2 Arameeërs ontvoerd door dezelfde YPG-strijdkrachten die door de lokale bevolking Apociye worden genoemd, verwijzend naar de gevangengenomen Koerdische leider van de PKK, Abdullah Öcalan die bekend staat als Apo. De twee 19- jarige Aramese studenten uit Qamishli, Isho Hanna en Elias Hanna, die geen familie van elkaar zijn, hadden tentamens en waren op weg naar de universiteit van Hassake totdat ze werden ontvoerd door de YPG. Vooralsnog is hun verblijfplaats onbekend. Het rekruteringsproces door de YPG vindt plaats onder dwang. Tieners worden zonder militaire opleiding op een wrede wijze naar gevechtszones zoals Afrin gestuurd.

In de voorbije jaren hebben we al vaker bericht over Arameeërs die hun toekomst wegens de intolerante opstelling van de YPG* somber inzien. Na de dreiging van Islamitische Staat** is de wens van Arameeërs dat ze met rust worden gelaten door de YPG. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aramese Federatie.

Download het persbericht als PDF-bestand via deze link: 2018-02-01 YPG ontvoert Arameeers
*http://wca-ngo.org/wca-news/press-releases/547-ongoing-kurdish-terror-attacks-against-aramean-christians- in-syria

**https://aramesefederatie.files.wordpress.com/2017/07/de-arabische-lente-en-de-genocide-op- arameec3abrs.pdf

3 gedachten over “Koerdische YPG ontvoert Aramese christenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s