De World Council of Arameans organiseert een reis naar Tur Abdin

De World Council of Arameans organiseert een reis naar Tur Abdin, Urhoi, Adiyaman en Omid (Diyarbakir).

PRIJZEN

Voor dit ALL-INCLUSIVE 9-daagse verblijf in 5-sterren hotels vol met geweldige bezienswaardigheden in Tur-Abdin, zijn dit de kosten (vliegtickets kunnen na 8 juli 2019 stijgen, dus boek snel je plek!):

€ 1.100 per persoon

€ 1.075 per persoon, voor WCA Leden van min. €5 per maand

€ 1.025 per persoon, voor WCA Leden van min. €10 per maand

PROGRAMMA (onder voorbehoud)

16 – 24 SEPTEMBER 2019

16 Sept. – Aankomst in Urfa

Aankomstdag! Na uw kennismakingsmogelijkheden met andere deelnemers op het vliegveld en in het vliegtuig, zal er een groepsdiner zijn in een restaurant in Urfa. Deze oude stad is jou wellicht beter bekend als Edessa (Grieks) of Urhoy (Aramees).

Di. 17 Sept. – Urfa en Harran

Je bezoekt de ruïnes van de oude universiteit in Harran. De Bijbel beweert dat Abraham, Isaak en Jacob hun Aramese wortels in deze stad hadden. We keren terug naar Urhoy, waar Mor Ephrem († 373) de laatste tien jaar van zijn leven doorbracht, voor een bezoek aan de oude Citadel, de Vijver van Abraham, vrij programma om in de avond te genieten van de befaamde Urfa Sıra Gecesi – traditionele gerechten, dans en muziek!

Wo. 18 Sept. – Urfa en Adiyaman

Dit wordt weer een onvergetelijke dag! We bezoeken een opwindende plek met Aramese mozaïeken en inscripties in Urhoy, de hoofdstad van het Aramese koninkrijk van de Abgar-dynastie en van het vroege Aramese christendom. Later zullen we genieten van wat vrije tijd in het centrum van Adiyaman, waar we ook bisschop Mor Gregorius Melke Ürek in zijn klooster zullen bezoeken.

Do. 19 Sept. – Berg Nemroet en Diyarbakir

We hopen dat je conditie goed is! Samen met de bisschop brengt een dolmus (minibus) ons naar de top van de 2.134-meter hoge Berg Nemroet. Deze plek, gebouwd door koning Antiochus I in 62 v.Chr., bevat nog steeds de ruïnes van een standbeeld van de koning en gigantische hoofden van stenen met afbeeldingen van leeuwen, adelaars en goden. Hierna bezoeken we de brug van St. Johannes en de beroemde Mariakerk in Diyarbakir.

Vrij. 20 Sept. – Diyarbakir en Mardin

In de ochtend ben je vrij om zelf het centrum van Diyarbakir te verkennen. Daarna bezoeken we Qelath Mara, de kerk van de 40 Martelaren en Dayro du Zafaran (Dayro d-Kurkmo) in en nabij Mardin. Later gaan we terug naar Diyarbakir voor een fantastisch amusementsprogramma, namelijk de Diyarbakir Sıra Gecesi – traditioneel eten, dans en muziek!

TUR-ABDIN

Zat. 21 Sept. – Nisibin, Mor Augin en Mardin

Na deze dag zul je nooit meer de kloosters van Mor Yaqub in Nisibin en Mor Augin met haar adembenemende panoramische uitzicht vergeten! Vervolgens heb je vrije tijd in het centrum van Mardin. De avond heeft een Hago Suryoyo (Aramees Galadiner) met de lokale gemeenschap van Mardin en de beroemde zanger uit Duitsland, Johannes Kuray. Het wordt LIVE op Suryoyo Sat uitgezonden, dus breng jouw familie en vrienden hiervan op de hoogte!

Zo. 22 Sept. – VRIJE DAG in Midyat regio en Mardin

Er is zoveel te zien in Tur-Abdin, vooral de geboorteplaats(en) van je ouders. Helaas kunnen we niet ieder dorp bezoeken. Daarom kun je je eigen programma kiezen! Je kunt de hele dag in Mardin verblijven of we brengen je naar Midyat, zodat je kunt doen waar je zelf zin in hebt. Of je sluit je bij de groep aan om de kloosters van Mor Gabriël (gesticht in 397 n.Chr.), Mor Abrohom in Midyat en Mor Yaqub in Salah te bezoeken, met een lunch in Midyat, en dan 4,5 uur lang te genieten van je vrije tijd!

Ma. 23 Sept. – Tur-Izlo, Maye Hewore en Mardin

In dezelfde spirituele geest bezoeken we het zesde-eeuwse Mor Malke-klooster in het Turo d-Izlo gebergte. Hierna kun je afkoelen in de prachtige Heldere Wateren (Maye Hewore) voor een lunch, een duik in het water en kemence dans en muziek! Later word je opnieuw vermaakt met een geweldige Mardin Reyhani-avond die rijk is aan traditionele gerechten, dans en muziek!

Di. 24 Sept – Vertrek terug naar huis

Contactpersoon: Dikran Isik

turabdin@wca-ngo.org

Of bezoek onze website:

http://www.wca-ngo.org

Word nu WCA Lid en profiteer óók van de korting:

http://www.SupportWCA.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s