Bid voor vrede in Syrië

Wij doen een oproep aan iedereen in Nederland om vandaag (1 juni) te bidden voor vrede in Syrië. Hiermee sluiten wij ons aan op een oproep van Paus Franciscus die kinderen wereldwijd heeft opgeroepen om te bidden voor vrede in Syrië. Onze oproep is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Wij roepen iedereen op om te bidden voor vrede, stabiliteit en een einde aan het geweld tegen alle Syrische burgers ongeacht religie of etnische afkomst.

De verschrikkelijke burgeroorlog in Syrië die al meer dan 5 jaar duurt, heeft het leven van meer dan tweehonderdduizend mensen gekost. Miljoenen Syriërs zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld.

Gebied dat volledig gezuiverd is van christenen

De zogenoemde Arabische lente heeft desastreuze gevolgen gehad voor de regio en voor alle gemeenschappen maar extremistische groepen zoals Islamitische Staat en Al-Nusra voeren een schaduwoorlog tegen Arameeërs en andere christelijke minderheden. Zoals in de schaduw van de Tweede Wereldoorlog de Holocaust plaatsvond, voltrekt zich een nieuwe genocide op Aramese christenen in de schaduw van de burgeroorlog in Irak en Syrië. Er zijn slachtpartijen gepleegd in historische steden zoals Sadad. Eeuwenoude Aramese steden zoals Maaloula en Palmyra die op de werelderfgoedlijst staan zijn vernield door militante groepen. De genocide die Islamitische Staat pleegt op (Aramese) christenen, Jezidi’s en andere minderheden is onlangs erkend door het Europees Parlement en de Amerikaanse regering. Met behulp van deze oproep hopen wij meer aandacht te krijgen voor deze genocide en voor het leed van alle Syrische burgers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s