Felicitaties voor winnaars Tweede Kamerverkiezingen

Hengelo, 21 maart 2017 – Wij feliciteren van harte alle politieke partijen die bij de Tweede Kamerverkiezingen een winst hebben geboekt. Ook wensen wij de politieke partijen die betrokken worden bij de komende formatieonderhandelingen veel succes toe.

Wij zijn verheugd dat Kamerleden Pieter Omtzigt, Han ten Broeke en Roelof Bisschop hun zetels behouden. Deze Tweede Kamerleden hebben samen met andere collega-Kamerleden oprechte betrokkenheid getoond met vervolgde Arameeërs in Syrië en Irak. Kamerlid Omtzigt heeft zich bovendien ook internationaal intensief ingezet voor de erkenning van de genocide die Islamitische Staat heeft gepleegd op kwetsbare minderheden in Syrië en Irak. Mede door zijn inzet heeft de Raad van Europa de misdaden van Islamitische Staat erkend als genocide*.

Op 21 februari jl. hadden we om aandacht gevraagd voor bedreigde minderheden in Syrië en Irak middels een petitie die wij overhandigd hebben aan de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. In deze petitie hebben we onder andere gevraagd om een structureel hulp- en ontwikkelingsprogramma voor kwetsbare minderheden in Syrië en Irak op te zetten. De Aramese Federatie hoopt dat de eerdergenoemde Kamerleden zich blijven inzetten voor mensenrechten en in het bijzonder voor bedreigde in Syrië en Irak, zoals de inheemse Arameeërs.

De Aramese Federatie (www.aramesefederatie.org) is het landelijk vertegenwoordigend orgaan van de Arameeërs in Nederland. De Aramese Federatie vertegenwoordigt hierin de Aramese verenigingen Platform Aram Enschede, SAVO Oldenzaal, Baradaeus Hengelo, Abgar Rijssen en de Arameestalige televisiezender Suryoyo Sat Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johnny Shabo, vicevoorzitter van de Aramese Federatie aramesefederatie@outlook.com

*http://aclj.org/human-rights/the-council-of-europes-assembly-recognizes-isis-genocide