De ontvoerde bisschoppen van Aleppo

Het is alweer 4 jaar geleden dat de Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Gregorius Johannes Ibrahim en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Paulus al-Yazigi zijn ontvoerd. Recent heeft de World Council of Arameans samen met de Aramese Federatie in Nederland de Tweede Kamer gevraagd om aandacht voor het lot van de ontvoerde bisschoppen . Concreet werd in deze petitie aan de leden van de Tweede Kamer gevraagd om: “De minister van Buitenlandse Zaken te verzoeken zich diplomatiek in te spannen teneinde duidelijkheid te verschaffen over het lot van de Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Gregorius Johannes Ibrahim en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Paulus al-Yazigi die op 22 april 2013 in de buurt van Aleppo (Syrië) werden ontvoerd.”

Wilt u meer weten over de ontvoering van de 2 bisschoppen? Lees dan het rapport van de World Council of Arameans over de ontvoering van de 2 bisschoppen:
http://www.wca-ngo.org/images/PDF/documents/WCA_Report_Neglected_Bishops_220416.pdf

Beelden van de aanbieding van de petitie aan leden van de Tweede Kamer zijn te zien op het youtube kanaal van de Aramese Federatie: https://youtu.be/OBgrpR0V5Wk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s