Een door IS ontvoerd meisje terecht

9 juni 2017 –  Christina Abada, een Aramees meisje van 6, dat 3 jaar geleden werd ontvoerd door Islamitische Staat, is terecht. Ze werd op 22 augustus 2014 ontvoerd uit Bagdede, de grootste christelijke stad van Irak. Christina is door de autoriteiten vanuit Mosoel naar Arbil gebracht waar hij familie momenteel verblijft. Het is nog onduidelijk hoe ze in vrijheid is gesteld. Christina spreekt na een ontvoering van 3 jaar nauwelijks Aramees meer, de moedertaal van veel christenen in Irak.

Christina en haar familie, die tot de Syrisch-katholieke kerk behoren, waren in tegenstelling tot de meeste christenen niet gevlucht toen Islamitische Staat de stad Bagdede veroverde in 2014. De overgebleven christenen waren het slachtoffer van ontvoeringen en mishandelingen. Jonge vrouwen werden als seksslavinnen verkocht*. Islamitische Staat heeft in Irak een genocide gepleegd door grote delen van Syrië en Irak te zuiveren van Arameeërs, jezidi’s en andere minderheden. De genocide die Islamitische Staat heeft gepleegd op onder andere christenen en jezidi’s werd in 2016 erkend door, de Raad van Europa, het Europees Parlement en de Amerikaanse Senaat.

*https://www.hudson.org/research/11486-the-islamic-state-s-christian-and-yizidi-sex-slaves

19060080_1844744425786279_6890453959094348596_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s