Burgemeester Arco Hofland opent de tentoonstelling De Verborgen Parel

Op zaterdag 17 februari 2018 opende de burgemeester van Rijssen-Holten Arco Hofland de reizende tentoonstelling ‘De Verborgen Parel – Het Aramese erfgoed’. Deze reizende tentoonstelling is georganiseerd door de Aramese Federatie in samenwerking met de lokale Rijssense vereniging Abgar. Burgemeester Arco Hofland, secretaris van de Aramese Federatie Anne Turan, fractievoorzitter van het CDA in Rijssen-Holten Isa Kahraman, oud-bestuurder van de Aramese Federatie Gabriel Basmaci en de voorzitter van het Rijssens museum Jan Bakker verzorgden interessante inleidingen tijdens de openingsceremonie. De tentoonstelling bevat foto’s, schilderijen en teksten over de 3.000 jaar oude geschiedenis van de Arameeërs en over de Syrisch-orthodoxe Kerk als erfgename van het oude Aramese erfgoed. De Arameeërs zijn een heel oud volk met roemruchtige koningen zoals koning Hazael van Aram Damascus, die de enige niet-joodse koning was die gezalfd werd door een Bijbels profeet (1 Koningen 19). Zij spreken het Aramees, de taal van Jezus en één van de weinige talen in de wereld die al ruim 3.000 jaar wordt gesproken én geschreven. Het Aramees was voor een periode van ongeveer 1500 jaar de lingua franca van het Midden-Oosten. De tentoonstelling is voornamelijk gebaseerd op The Hidden Pearl*, een driedelig naslagwerk over de Syrisch-orthodoxe Kerk en haar Aramese Erfgoed. De tentoonstelling is opgebouwd uit 4 delen:

  1. Het oude Aramese erfgoed
  2. De erfgenamen van de het Aramese erfgoed
  3. De Syrisch-Orthodoxe getuigenis aan de vooravond van het 3e millennium
  4. De vergeten genocide op Arameeërs

De tentoonstelling is vanaf 17 februari tot en met 15 maart te zien in het Rijssens Museum.

*http://www.wca-ngo.org/multimedia/documentaries/the-hidden-pearl

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s